A régi menthetetlen volt

2021.07.30. 15:00

Új szökőkutat építenek a község Piac terén

Horváth László

Mezőfalva – 2009. május 1-jén avatták fel a mezőfalviak az első szökőkútjukat a Piac téren. A hárommedencés, vizes csappal és több víz­sugárral működő építmény az eltelt tizenkét év alatt alaposan leamortizálódott. Csempézete megtöredezett, és a gépészeti berendezései is végleg felmondták a szolgálatot. Csúf torzóként „díszelgett” az amúgy igen szép környezetben, a Piac tér kikövezett, parkosított közepén.

A beruházásra nem találtak pályázatot, így saját forrásból valósul meg

Nem mellesleg pedig balesetveszélyessé is vált, hiszen a töredezett csempék éles szélei bármikor elvághatták az építményre felmászó apró gyermekek kezét. Mert jobbára már csak mászókának használták. Talán ezért dönthettek úgy a község vezetői, hogy ha ugyanolyan nagyot nem is, de a helyhez és a faluhoz illő vizes csobogót építenek a régi helyére. Erről Márok Csabát, Mezőfalva polgármesterét kérdeztük.

– Mindenki láthatta, milyen állapotban van a szökőkút. Ezért döntöttünk úgy, hogy elbontatjuk, és egy jóval egyszerűbb megoldással pótoljuk. Ez is szökőkút, csak valamivel kisebb és más rendszerű a gépészete. Mivel erre a beruházásra nem találtunk támogatási lehetőséget, így saját forrásból valósul meg a mű, ötmillió forint plusz áfa költséggel – kaptuk a választ Mezőfalva polgármesterétől.

Az új szökőkút már nagyjából készen van. Jelenleg az utolsó simításokat végzik a szakemberek és hamarosan átadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!