KOMMUNÁLIS ADÓT VEZETNEK BE

2020.10.13. 15:00

Új adó érkezik és juttatást is adnak majd Sárbogárdon

A járványügyi szabályozások mellett folyt a tanácskozás Sárbogárdon, ahol a képviselő-testület több fontos kérdéskört is megtárgyalt.

Szanyi-Nagy Judit/FMH

A városlakók szempontjából az egyik jelentős újdonság, hogy a 2021-es évtől kezdődően kommunális adót vezetnek be a településen. Ahhoz, hogy az önkormányzat „egyensúlyban maradjon”, egy viszonylag széles körben alkalmazandó, de alacsony összegű adóra gondoltak – értesültünk Sükösd Tamás polgármestertől. Ez a gyakorlatban lakóingatlanonként havi ezer forint, telek esetében pedig havi ötszáz forint költséget jelent majd. S noha ettől az adóerő-képesség alapvetően nem változik, az így bejövő néhány tízmillió forint egy tervezhető összeggé válik.

A Sárbogárdi Kulturális Egyesület pályázatát sikeresen elbírálták: egyedüliként továbbra is a tagok vezetik a művelődési házat.

A közterület-használatban szigorítottak, mert a buszos vállalkozások „több esetben nem a társas együttélés szabályai szerint viselkedtek” például a parkolást tekintve.

A szociális szektor dolgozói az állami jutalmazási rendszerből kimaradtak, ezért az önkormányzat a Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény munkavállalóinak fejenként 100 ezer forintos jutalmat ad, megbecsülve a munkájukat.

Az óvodát érintve arról tárgyaltak, az épületben hol mérik a testhőmérsékletet, ott milyen sűrűn kell kezet mosni, az ott tartózkodók hogyan és hol tudnak kezet fertőtleníteni, vagy egy gyermeket ismét a közösségbe bocsátani.

Mindemellett természetesen beszámolók is elhangzottak a különféle intézményi tevékenységekről, valamint az önkormányzati képviselők munkásságáról.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!