SÁRBOGÁRD ÉS KÖRNYÉKE

2020.12.30. 16:00

Tudományos diákkvíz indult a mezőföldi iskolásoknak

Online kvízjátékot hirdetett a Titkok Háza Tudományos Élményközpont több mezőföldi település iskolásainak számára.

Majer Tamás/FEOL

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Minerva Studio

A ready4stem.hu címet kell legelőbb beírni egy internetes böngésző címsorába. A sárbogárdi, a cecei, az alapi, a hantosi, a nagylóki és a sárkeresztúri diákok figyelmét keresi a játék. Január 15-ig lehet kitölteni a tudományos ismereteket kívánó kvízt. A szervezők ígérete szerint a jutalom sem marad el. A részt vevő tanulók iskolájuk számára nyerhetnek sportszereket, tanszereket, oktatási eszközöket.

A játékosoknak a nevüket, születési évüket, iskolájuk nevét és osztályuk jelét kell megadniuk. Nem kell semmit postázni, a válaszok beküldése is a világhálón történik. A kvíz egy központilag kiírt, fejlesztésekre alkalmas és elnyerhető támogatásból született, amely az Európai Unió által finanszírozott egyik projekt része.

A feleletválasztós kérdések között fizikai, kémiai, biológiai, matematika és földrajzi témák is szerepelnek. Néhány kicsit fejtörős, néhány nagyon könnyűcske.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!