emberölés kísérlete

2021.03.03. 15:00

Továbbra sem hagyhatja el lakását a nagykarácsonyi férfi

A Fejér Megyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a bűnügyi felügyelete meghosszabbítását, aki egy Fejér megyei településen, 2020. február 29-én, pénzének állítólagos elvétele miatt megszúrta az ismerősét.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és női ismerőse régóta baráti kapcsolatban álltak egymással. A sértett 2020. február 28-án a gyanúsított házában tartózkodott, majd másnap a férfi az egyik vendéglátóipari hely előtt kérdőre vonta őt, mivel állítása szerint a nő az előző napi találkozásukkor pénzt vett el tőle. A gyanúsított hazatért otthonába, magához vett egy 13 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal az ismerőséhez indult. A sértetthez érve őt felelősségre vonta állítólagos tette miatt, majd kétszer megszúrta a mellkasa jobb oldalán. A nő a szúrások után elfutott a helyszínről, menekülés közben az erősen vérző sérülései miatt többször elesett, majd az egyik parkban összeesett és segítségért kiáltott. A közelben tartózkodó két férfi a kiabálásra felfigyelt és telefonon értesítették a mentőszolgálatot. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, az egyik szúrás a mellkast megnyitotta, a bordát és a bordaközi ereket átvágta.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 10-től 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint feltehető, hogy a terhelt a vele egy községben élő sértett sérelmére megkísérelt bűncselekményt véghez vinné, így a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a terhelt bűnügy felügyletét 2021. május 3-ig meghosszabbította, továbbá előírta a férfi sértettől, valamint a lakóhelyéül szolgáló ingatlantól való távoltartását – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!