Az újabb megbízatás január 1-től lesz hatályos

2020.12.22. 13:00

Továbbra is dr. Mészáros Lajos vezeti a helyi kórházat

Kórházigazgatókat nevezett ki múlt pénteken Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a vezetők megbízatása 2021. január elsejétől lesz hatályos.

Molnár Emese

20200122 Dunaújváros Interjú, portré Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház Igazgatója Fotó: Zsedrovits Enikő ZSE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte a minisztert, aki a kinevezések átadása előtti beszédében hangsúlyozta: az egészségügyet minden részletében átszervezik. Létrejön az Országos Kórház Főigazgatóság, hogy a megyei kórházakat segítse, összetartsa, a szakmapolitikai döntéseket végrehajtsa, különös tekintettel a gazdasági és finanszírozási kérdésekre – tette hozzá. Kásler Miklós kiemelte, a magyar egészségügy átalakítása előtt „meg kell oldani a négy legfontosabb feladatot”: ki kell építeni az általános betegellátási rendet az alapellátástól a megyei kórházakig, biztosítani kell az öt legsúlyosabb nép­egészségügyi jelentőségű betegségcsoport ellátását, és újra kell szervezni a magyar járványügyi rendszert. Negyedik feladatként azoknak az embereknek az ellátását említette, akik szociálisan és egészségügyileg is kiszolgáltatottak. A Szent Pantaleon Kórház vezetője továbbra is dr. Mészáros Lajos marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!