Sporteszközök, babzsákfotelek, padok, székek

2021.03.16. 07:15

Tornatermi felújítás

Húszmillió forint összértékben végeztek felújításokat, fejlesztéseket a Hild középiskolában a közelmúltban.

Molnár Emese

Arról számolt be a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, hogy az elmúlt hónapokban jelentős forrásokat fordított a hozzá tartozó tagintézmények felújítására, eszközbeszerzésre. Ezek közül a Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola fejlesztését kiemelendő, ugyanis itt történt a leglátványosabb munkálat.

A Hild középiskola tornaterme új burkolatot kapott Fotó: DSZC

A középiskola tornaterme teljesen új burkolatot kapott. Kolics Gábor iskolaigazgató elmondta, a hagyományos tanrend során folyamatosan használják a tornatermet, diákjaik mellett sportszervezetek fiataljai is itt edzenek. Egy különleges sportparkettát raktak le a szakemberek, amely azt hivatott szolgálni, hogy kíméljék az ízületeket. A kivitelezést egyszerűsítette az, hogy a digitális tanrend miatt nincsenek tanulók az iskolában. A burkolat felújítása mellett új sporteszközökkel is bővítették a tornatermi felszerelést: fitneszlabdákat, gumiszalagot, labdákat, tollast és pingpongasztalt is vásároltak. A tanműhely ajtaját kicserélték, és speciális, trapéz formájú iskolapadokkal szereltek fel tantermeket (hozzá természetesen új székek is dukáltak). Ezek az asztalok kimondottan a projektoktatásnál használhatók, ugyanis könnyen átalakíthatóak csoportos és egyéni foglalkozásokhoz. Innentől kezdve babzsákfotelek és egy csocsóasztal is a diákok rendelkezésére áll.

A Hild iskolában megvalósult, húszmillió forint értékű fejlesztést a centrum vezetése, Piros Mariann kancellár és Pocsainé Varga Veronika főigazgató is megtekintette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!