letartóztatták

2021.10.27. 19:00

Több dunaújvárosi boltból lopott és átvert egy idős nőt

A Fejér Megyei Főügyészség minősített csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki több dunaújvárosi boltból lopott, valamint átvert egy idős nőt.

FEJÉR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

Forrás: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 28 éves férfi 2021 augusztusában két egymást követő napon egy élelmiszerüzletből lopott mintegy 54.000,- Ft összegben élelmiszert és szeszes italokat úgy, hogy az áruvédelmi eszközöket leszedte azokról.

A férfi 2021. szeptember 15-én ugyancsak a lopásgátló eszköz eltávolítását követően emelt el egy drogériából egy 25.000,-Ft értékű minőségi parfümöt, egy másik üzletből pedig mintegy 15.000,-Ft összegben márkás italokat.

A férfi 2021. október 17-én egy idős nő dunaújvárosi lakásába jutott be azzal a valótlan állítással, hogy a hőszolgáltató munkatársa, majd az idős sértett 17.000,-Ft készpénzével és személyes irataival távozott.

Mivel az elkövető nem tartózkodott bejelentett lakcímén, a dunaújvárosi rendőrök körözését rendelték el, majd elfogását követően őrizetbe vették.

Az ügyészség a férfi büntetett előélete és a több, egymást követően elkövetett vagyon elleni cselekmény miatt a bűnismétlés, továbbá a szökés, elrejtőzés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatásra.

A Székesfehérvári Járásbíróság a bűnismétlés veszélyének fennállása okán az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése ellen a terhelt fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!