rendőrségi hírek

2021.04.12. 18:00

Több baleset is borzolta a kedélyeket a hétvégén

A kéklámpásoknak a hétvégén sem volt nyugalmuk, erről az állampolgárok gondoskodtak.

duol.hu

Fotó: Gere Naomi

Április 9 – péntek

Fotó: Gere Naomi

Már régóta a város egyik legproblémásabb közlekedési csomópontjának számít a Venyimi út és Aranyvölgyi út kereszteződése. Itt történt baleset még pénteken reggel ez látható olvasónk, Gere Naomi fotóján. Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata tájékoztatta szerkesztőségünket: április 9-én 7 óra 50 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy Volvo és egy Opel típusú személygépkocsi összeütközött, az elsődleges adatok alapján elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása miatt.

Mivel a baleset bekövetkezésének körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság még vizsgálja, ezért bővebb tájékoztatást az üggyel összefüggésben nem adtak.

Illegális migránsokat fogtak – Dunaföldváron

A járművet egy lengyel állampolgárságú férfi vezette, aki a teherautó rakterében öt illegális migránst szállított, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Információ alapján, Dunaföldvár belterületén az egyenruhások intézkedés alá vonták a lengyel sofőr társát, egy szintén lengyel állampolgárt, aki a gyanú szerint előfutóként segítette az embercsempész tevékenységét.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mindkét sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították. A jármű vezetőivel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak – számolt be a police.hu.

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sérültet

A nyugalmas szombati nap után vasárnap ismét közlekedési balesetre ébredtünk, ezúttal Pálhalma térségében. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint összeütközött két személyautó vasárnap reggel a 62-es főúton. Az ütközés következtében az egyik járműbe beszorult egy ember, akit a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadíttottak ki.

A Baleset-info szerint szerint a Suzuki Swift a sertéstelepről fordult ki a főútra, amikor az odaérkező Volkswagen Passattal ütközött. A Suzuki sofőrje szorult be a roncsba, ő súlyos sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!