Horogérett halak

2021.08.02. 15:00

Tíz mázsa ponty két részletben

Balla Tibor

2021.03.31. A Dunaújvárosi Horgász Egyesület 14 mázsa pontypt telepített a Dunába Húsvétra Dunújváros Belső-öböl Fotón: Szlivon Zoltán DHE elnökségi tag, halőr Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros – Bár az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy sikerül-e, végül megtartotta a Dunaújvárosi Sporthorgász egyesület a pontytelepítést az előre meghatározott időpontban, július 27-én, kedden a Felső-öbölben és a Kikötő-öbölben. Összesen 10 mázsa horogérett pontyot telepítettek fele-fele arányban elosztva a két helyszín között.

Ezt követően néhány szabály betartására kérték a horgászokat a telepített vízterületeken. A telepítés után két napig horgászni csak napkeltétől napnyugtáig volt szabad. A későbbiekben a telepítés napjától számított 1 hét alatt összesen legfeljebb 6 ponty megtartása engedélyezett, de egyébként is a telepítéstől függetlenül, naponta maximum 2 darab ponty tartható meg,

A ponty méretkorlátozása vizeinken 35 centiméterre emelkedett, azaz a helyi horgászrend szerint a 35 és 65 centiméter közötti méret vihető haza. Ha valaki pontyból megfogta az engedélyezett mennyiséget, és meg is tartja, ezt követően erre a halfajra a horgászatot be kell fejezni és kizárólag a tilalommal nem védett ragadozó halfajra szabad célzottan horgászni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!