Igazi élmény volt: olyan, mint amilyen mosodát a filmekben látni, csak jobb

2020.07.08. 08:00

Tisztára mostuk a család szennyesét

A rigolyás asszony nem mossa egyszerre a zoknit az ágyneművel, az alsónadrágot a konyharuhával, továbbá mosópor- és öblítőmárka-függő. Amikor a filmekben mosodát lát, ahol a szárítóból kivéve pakolják a pólókat a szekrénybe, csak elhúzza a száját: addig álljak fél lábon, ha ez fél óra alatt megszáradt…! Megszáradt.

Jakab Klára

Fotó: Zsedrovits Eniko

Épül a fürdőszobánk, mosni nem tudok, szárítani a por miatt végképp, ezért összeszedtem minden bátorságomat, és meglátogattam a Bubbles mosodahálózat önkiszolgáló üzletét a Technikumban. Egy élmény volt, úgyhogy boldogan megosztom a tapasztalataimat.

Kiváló a parkolási lehetőség, ami nem mellékes, ha sok, szatyornyi ruhával érkezünk. A piktogramok szőke létemre is érthetően magyarázzák el a tennivalókat. Személyzet nincs az üzletben, viszont bármi nehézség adódik, van közvetlen (és ingyenes) telefonos kapcsolat a diszpécserrel, aki orvosolhatja a gondot. Esetemben például azt, hogy véletlenül rossz programot választottam, és a finom kelmére rátoltam a főzőmosást (lett volna pár PET-palacknyi méretű ruhám…). Ám a blokk alapján azonosították a mosógépet, s újraindíthattam a programot.

Paplan, pléd? Az eredmény még a leg­pedánsabb háziasszonyt is lenyűgözi

Ami a gépeket illeti, választhatunk kisebbet, amibe 11 kiló ruhát pakolhatunk, vagy nagyobbat, abba 16 kiló fér, a szárítók pedig 16 illetve 25 kilónyi ruhával birkóznak meg. A tarka és fehér ruhát külön mostam, de egyben szárítottam. Szóval a kempingezés után a család egész szennyesét kimoshatom egy óra alatt. Többféle program, különböző hőfok közül választhatunk, a fehértől, az ágyneműn, a kényes anyagún át az erősen szennyezettig. (Nem érdemes több ruhát tenni a dobba, akkor ugyanis nem lesz tiszta.)

A mosószer hatékony, az öblítő illatos – a tájékoztató szerint fertőtlenítőt is adagolnak a mosáshoz! –, és a végeredmény: tiszta és száraz ruhát hajtogattam össze.

Vendégbarát a szolgáltatásaival a mosodahálózat önkiszolgáló üzlete Fotó: Zsedrovits Enikő

A hálózatnak 59 üzlete működik az országban. Amíg a gép mosott (minden program félórás), ittam egy kapucsínót az automatából. Egy kisebb férfitársaság, gyaníthatóan valami pecás program után érkezett mosni, közben átugrott a közeli kerthelyiségbe egy sörre. Volt időm átnézni a levelezésemet, s böngészni az okostelefonomon a filmcsatorna kínálatát. Az üzlet nonstop van nyitva, aki pedig kisgyerekkel érkezik, őket még játszósarok is várja.

Másodszorra már regisztrált vendégként érkeztem, így kedvezményt kaptam. Arra gondoltam, legközelebb barátnémat is „meghívom” egy mosásra. Dumcsizunk, kávézunk a légkondis üzletben – tisztára flow-érzés, mint a filmekben. Jobb, mint otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!