Zöldséget és gyümölcsöt kínálhatnak majd a pultokon

2020.05.27. 09:00

Termelői piac lesz a liget szélén

Ismét egy új létesítménnyel gazdagodik Nagyvenyim központja. A termelők és a fogyasztók érdekeit egyaránt szolgáló helyi termelői piac épül a polgármesteri hivatal mögötti liget végében.

Körmendi Erzsébet

Fotó: LI

Nagyvenyim közepén, az üzletekhez közel, a helyi kiskertek, a venyimi és térségi termelők zöldség, gyümölcs portékái között válogathatnak majd a helybéliek a piaci pultokon.

– Mostanra megváltoztak a vásárlási és fogyasztási szokásaink! Miközben mi erre vágyunk, mégis kevesen, ritkán és csupán néhány finomságot árusítanak helyben a helyi termelők a helyieknek. Ezen kívánt változtatni önkormányzatunk, az oldalt nyitott, felül fedett, korszerű és igényes piacépülettel. A Vidékfejlesztési Programban Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése címmel megjelent felhívására benyújtott pályázatunkon több mint 37 millió forintnyi támogatást nyertünk el az ízléses építményhez.

A piac épületének bruttó alapterülete több mint 200 négyzetméter

A megépítendő épület bruttó alapterülete több mint 200 négyzetméter. A létrehozandó építmény az egyetemes tervezés elvei szerint készülő nyitott fedett piac, amelynek központi épületében nyilvános mosdók, tároló, iroda és gombavizsgáló helyiség kerül kialakításra. A központi épületrészben a normál, nemenként elkülönített vizeshelyiség mellett külön akadálymentes mosdó is lesz. A nyitott rész árusításra, illetve zárt módú szelektív és ömlesztett hulladék tárolására szolgál. A babakocsis és rokkantkocsis közlekedést a területhez kapcsolódó út, járda biztosítja – tájékoztatott a folyamatban lévő beruházásról Vargáné Kaiser Katalin polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!