„A dolog, amely elfelejtett testet ölteni”

2020.03.05. 19:00

Tárlatvezetés, feltárás Koronczi Endrével

Mint arról korábban beszámoltunk: a Kortárs Művészeti Intézetben jelenleg Koronczai Endre „A dolog, amely elfelejtett testet ölteni” című kiállítása látogatható.

duol.hu

Fotó: LI

A művész a szél közvetlen hatása alatt rajzokat, nagyméretű festményeket és egy tárgyegyüttest is készített, amelyeknek első bemutatása itt, Dunaújvárosban történik. A tárlat igazi csemegéje pedig egy minden termen átívelő installáció, ami a légmozgást a maga valóságában kívánja megmutatni. Amint arra a tárlat sajtóanyaga rámutat: „Koronczi projektjének sűrítményében a szélre koncentrál.

Becsatornázva – Koronczi Endre monumentális tárlata a KMI három termében Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Arra a jelenségre, aminek bár fizikai okait még iskolai tanulmányainkban megismertük, de lényegét, honnan hová tartását, eredetét, esszenciáját megragadni nem tudjuk. A kiállítás a néző számára izgalmas felfedezést ígér, amelyben láthatja Koronczi kutatásainak leglényegesebb elemeit, gyönyörű fotóit és videóit lebegő fóliákról, de ezen túl képzőművészeti kísérleteinek is tanúja lehet.” Március 7-én, szombaton, 17 órától Koronczi Endre képzőművész vezeti körbe az érdeklődőket aktuális kiállításán a KMI-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!