a szünidő veszélyei

2019.06.20. 15:00

Táborozó gyerekeket látogattak meg a dunaújvárosi rendőrök

Az egyenruhások izgalmas játékokkal, filmvetítéssel és érdekfeszítő előadásokkal hívták fel a vakációzó gyerekek figyelmét a nyár és a szünidő veszélyeire.

police.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűn-és baleset-megelőzési szakemberei 2019. június 19-én Perkátára, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola által szervezett nyári táborba látogattak el. A program során elhangzott tájékoztatók a nyári szünidő hasznos eltöltését célozták meg.

Fotó: police.hu

Kiss Dénes rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője az idegen személyekkel szembeni viselkedés legfontosabb szabályaira és a veszélyhelyzetek elkerülésének lehetőségeire hívta fel a kisdiákok figyelmét. A kisiskolások a nap folyamán bűnmegelőzési kisfilmek segítségével ismerhették meg, hogy mit tehetnek a saját maguk és társaik biztonságáért, miként óvhatják meg értékeiket, továbbá felvilágosítást kaphattak a 112-es egységes segélyhívó helyes használatáról. A vakációzó gyerekeknek lehetőségük nyílt az iskola udvarán kipróbálni a rendőrök által használt felszereléseket és eszközöket, felpróbálhatták az alkohol és drogok hatásait szemléltető szemüvegeket, emellett a kerékpáros közlekedés szabályairól is felvilágosítást kaphattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!