százfős diákcsapat indult el Balatonszárszóra

2020.08.25. 11:00

Táboroznak a POK gólyái

Gólyatáborba hívta az új diákjait a Pannon Oktatási Központ. Hétfőn kétféle közösségi program kezdődött: a leendő kilencedikesek a Balatonra utaztak, a hetedik évfolyamosok (a hat­osztályos gimnázium elsősei) pedig az intézményben találkoznak a hét minden napján.

Molnár Emese

Fotó: LI

A gólyatáborról Baráth Gyula, az iskola nevelési igazgatóhelyettese számolt be lapunknak.

A kilencedikesek járata hétfőn reggel 8 órakor indult Balatonszárszóra, és már a buszon is játékos feladatokkal készültek nekik. Több csapatra osztották őket, szempont volt az is, hogy olyan fiatalok ne kerüljenek egy csoportba, akik már ismerik egymást vagy éppen egy iskolából jöttek annak érdekében, hogy a háromnapos kaland során valóban megismerhessék egymást az új osztálytársak. Az új osztályfőnökök, tanárok és a felsőbb évfolyam diákjai, az úgynevezett animátorok kísérték el a kilencedikeseket. A Pannonban mintegy 65-70 diák kezdi meg a kilencedik évfolyamot, és egy diák kivételével (akinek edzőtábori elfoglaltsága volt) mindenki elutazott a gólyatáborba, így a kísérőkkel együtt körülbelül száztagú a csapat. Sportos és ügyességi vetélkedők, dalszerzés, torna, interjúkészítés és még számos feladat vár rájuk, amikért pontokat szerezhetnek, az eredményhirdetés pedig szerdán lesz majd. Ezenkívül fürdőzés, fonyódi és badacsonyi kiruccanás is szerepel a programok között.

 

A hetedikeseket az iskolába várják minden nap, természetesen itt is a közösségépítés, a megismerkedés a fő cél. Játékos kémiai és matematikai bemutatókkal, kézműves foglalkozással, boszorkánykonyhával, karaokéval igyekeznek izgalmassá tenni a hetet.

Aztán szeptember 1-jén megkezdődik a 2020/2021-es tanév. Mint azt Baráth Gyula elmondta, jelen állás szerint a normál menetrendnek megfelelően indulhat a tanév. A kilencedik évfolyamon két új osztály lesz, a hatosztályos gimi első évfolyamán pedig huszonhét diák kezdi meg tanulmányait a Pannonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!