hasznos lehet

2019.09.16. 14:00

Szülésfelkészítő tanfolyam indul szeptember 27-től

Szeptember 17-én kedden 15 órától szülésfelkészítő foglalkozás kezdődik a kórházunk földszintjén lévő auditóriumban. A programhoz menet közben is lehet csatlakozni, minden érdeklődőt várandós kismamát, ifjú apukát, szeretettel várnak a program szervezői, a szülészet nőgyógyászati osztály dolgozói.

duol.hu

Debrecen, 2017. február 15. Újszülöttek. Húsz éves születési rekord dõlt meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikáján, ahol százhetvennel több baba látta meg a napvilágot 2016-ban, mint egy évvel korábban. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A kismamák és a leendő apák életében, kiemelkedő esemény a szülés, a várandósság. Egy nő jelentős testi és lélektani változásokon megy keresztül ebben az időszakban. Ezen változások megértéséhez, megkönnyítéséhez nyújt segítséget a szülészet-nőgyógyászati osztályunk szervezésében megvalósuló szülésfelkészítő tanfolyam. A tanfolyamra látogatók azon túl, hogy megismerhetik az osztály dolgozóit, az előadások meghallgatása közben, vagy utána választ kapnak az őket foglalkoztató kérdéseikre.

Az osztály dolgozói minden várandós kismamának ajánlják a tanfolyamot, és szívesen látnak apukákat is a rendezvényeken. Az első előadás 2019. szeptember17-én kedden 15 órakor kezdődik a kórház földszintjén lévő előadótermében, az auditóriumban.

Témakörök a foglalkozásokon:

  • Élettani változások, életmód és vizsgálatok a várandósság alatt
  • Szülés-élettani szülés
  • Szülés-együttszülés
  • Fájdalomcsillapítás a szülészetben
  • Szoptatás jelentősége
  • Az újszülött ellátása
  • Várandósság, szülés, születés a magzat és az apa oldaláról
  • Gyermekágyas időszak
  • A foglalkozásokon a leendő szülők szakemberekkel találkozhatnak: szülész orvossal, védőnővel, szülésznővel, pszichológussal és csecsemős nővérrel. A tanfolyam az előző alkalmakhoz hasonlóan ingyenes és nem kell előre bejelentkezni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!