Nem kell félni, hogy a háztartásokban összegyűlő szemetet nem szállítják el

2020.08.14. 18:00

Szükség esetére vannak már terveik

Egy esetleges második koronavírus-hullám, egy újabb járványhelyzet esetén sem kell félni attól, hogy a háztartásokban összegyűlő szemetet nem szállítják el.

duol.hu

Egyebek között erről beszélt lapunknak a Depónia Nonprofit Kft. és a Vertikál Nonprofit Zrt., a megye két nagy hulladékgazdálkodási cége, amelyek szükség esetére rendelkeznek megfelelő tervekkel.

A Vertikál országosan számos, Fejér megyében öt térségben lát el hulladékgazdálkodási feladatokat. Ahogy azt a cégtől megtudtuk, a koronavírus első hulláma komoly kihívásokat jelentett számukra, ugyanakkor számos tapasztalatot is szereztek. Mára a Vertikál felkészült a koronavírus második hullámára, a szükséges intézkedések megtételére.

– A tavaszi tapasztalatok alapján egy második koronavírus-járvány esetén azonnal tudunk reagálni. A szállítást, telepvezetést és ügyfélszolgálatot ellátó kollégáink is tevékenységhez igazodó intézkedési tervvel rendelkeznek. Fertőződés esetén sem merülhet fel hiány a feladatellátáshoz szükséges munkaerő kapcsán, ezért a védekezéshez szükséges eszközöket folyamatosan biztosítjuk. Olyan megoldásokat dolgoztunk ki, amik mellett a munkahelyeket megőrizzük, és nem várt esemény esetén is képesek vagyunk biztosítani a szolgáltatást – nyilatkozta lapunknak a Vertikál Nonprofit Zrt.

Nem várt esemény esetén is képesek biztosítani a szolgáltatást Fotó: vertikál

– A rendkívüli időszakban is a megszokott rend szerint végeztük a hulladékszállítást. Természetesen mi is igyekeztünk a legszélsőségesebb helyzetre is felkészülni. Azt tartottuk szem előtt, hogy közegészségügyi szempontból a leglényegesebb, háztartásokban keletkezett hulladékot bármi áron elszállítsuk. A vegyes települési hulladékot akkor is elvittük volna, ha netán a járvány miatt a kapacitásaink csökkentésére kényszerültünk volna. A legrosszabb forgatókönyv szerencsére nem következett be – mondta Polónyi Dóra, a Depónia PR- vezetője.

Védőeszközökkel, valamint több intézkedéssel védte és védi dolgozóit a székesfehérvári székhelyű társaság is. Ezért függesztették fel tavasszal a többi között a személyes ügyfélszolgálatot, valamint a nem saját beszállításokat, a hulladékudvarok üzemeltetését, továbbá a házhoz menő lomtalanítást is. A PR-vezető elmondta, egy esetleges második hullám esetén is a korábbihoz hasonlóan járnak el. Működésük és szolgáltatásuk ellátásának szervezettségét a pandémiás terv biztosítja. Ennek értelmében egy újabb járványhelyzet esetén, az első hullám tapasztalatai alapján a személyes kapcsolatok csökkentése várható elsősorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!