TÁMOGATÁS

2020.01.21. 09:00

Szőlőtelepítés támogatással: még lehet jelentkezni

Több száz szőlőtermelőt érint megyénkben is, hogy január 28-ig ismét lehet támogatást kérni a szőlőültetvények átalakításához.

Mauthner Ilona/TEOL

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Megjelent a borszőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához nyújtott támogatásról szóló rendelet módosítása, amely újabb három évre megnyitja a támogatás igénylésének lehetőségét. A rendelet szerint január 15-től 28-ig lehet benyújtani az egyéni terveket a 2019/2020 – 2021/2022 borpiaci évekre tervezett tevékenységekre. A Magyar Államkincstár a határ­időben benyújtott egyéni terveket április 30-ig bírálja el.

Fontos változás, hogy kötelező az ügyfélkapun keresztüli elektronikus kapcsolattartás. A kincstár az értesítéseket, döntéseket elektronikus úton közli az igénylővel. A rendelet lehetőséget ad arra, hogy a kérelmező meghatalmazotton keresztül nyújtsa be az egyéni tervét, valamint intézze az eljáráshoz kapcsolódó ügyeit.

A kincstár a kérelmek ügyintézését részben az ügyfél-nyilvántartásban szereplő adatok alapján végzi, ezért fontos, hogy ezek naprakészek legyenek. Az adatellenőrzés elvégzésének szükségességét az elektronikus kérelemkitöltő felületen a belépéskor megjelenő figyelmeztető üzenet jelzi. Amennyiben az ügyfél számára az éves ellenőrzés elvégzése szükségessé válik, akkor annak teljesítéséig kérelembenyújtás nem lehetséges, kizárólag az adatok helyesbíthetőek, javíthatóak és az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézhetőek.

Az egyéni terv a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki, és kizárólag elektronikus úton. A csatolandó dokumentumokat is elektronikusan, szkennelés útján kell mellékelni a kérelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!