Cél: műanyag kupakokból aszfaltjátékot készíteni

2019.10.07. 08:00

Szívszorító akció Kulcson

A dunaújvárosi példa ragadós, mert itt is az újrahasznosítás jegyében műanyagkupakokat várnak az akció kezdeményezői a szív alakú gyűjtő alkalmatosságba

Török Tímea

Fotó: LI

Az egészségház előtt óriás szívet állítottak fel. A dunaújvárosi példa ragadós, mert itt is az újrahasznosítás jegyében műanyagkupakokat várnak az akció kezdeményezői a szív alakú gyűjtő alkalmatosságba, hogy a kupakokból befolyt bevételből a kulcsi kicsiknek és nagyobbaknak aszfalt játékokat készítsenek.

De miért „szívszorító” az akció kérdezhetjük teljes joggal? Mint megtudtuk, a megmozdulás kezdeményezői a Fidesz támogatásával induló képviselőcsoport tagjai és Jobb Gyula polgármester, akik a szív alakú gyűjtő „üzembe helyezése” alkalmából ünnepélyesen körülállták és megszorították a szívet, sőt szándékaik szerint az első kupakokat bedobták volna. Csakhogy egy lelkes kulcsi újrahasznosító, Holló Viktória megörült, hogy végre Kulcson is van kupakgyűjtés, és még az ötletgazdákat is megelőzte.

A képviselők és jelöltek örülnének, ha más kulcsiak és nem kulcsiak is csatlakoznának a kupakok összegyűjtésével akciójukhoz, és így a célok és a megvalósult játékok létrehozásának részesei lennének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!