ha elmúlik karácsony

2021.01.05. 07:30

Szeret, nem szeret?

Várkonyi Zsolt

Chinese electric vehicle manufacturer Xpeng or Xiaopeng Motors, also known as XMotors.ai, unveils a series of new cars during the 18th Guangzhou International Automobile Exhibition, Guangzhou City, south China's Guangdong Province, 25 November 2020.?

Forrás: Stringer / Imaginechina / AFP

Fotó: Imaginechina via AFP

A világhálón szembejött velem egy igazi mai történet. Egy csinos hölgy panaszkodik a kamera előtt, miközben élete(?) párja is hallja: „Húsz év házasság után azt mondta a férjem, hogy már nem szeret.” „Nem ezt mondtam!” – így a betámadott férj. „Hát akkor mit mondtál?” – replikázik az asszony. „Azt, hogy nem bírom megvenni a Q7-et.” (Egy Audi-gépkocsi – a szerk.) – védekezik a férj. „Az ugyanaz!” – zárja rövidre a beszélgetést a feleség”. A ku... életbe! – gondolhatják. Ilyenkor azért fülembe cseng egy régi dallam szövege: „Ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja halványabban ég...” Persze sokunknak nincsenek ilyen gondjaink, akinek meg igen, az nem bennünket olvas.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!