Előszállás polgárává fogadták

2020.08.21. 07:30

Szent Istvánra emlékeztek, valamint a község legfiatalabb lakóit köszöntötték szeretettel

A mintaszerűen felújított művelődési házukban tartották az előszállásiak az augusztus huszadikai ünnepségüket szerdán délután. Az eseményt szép számú érdeklődő látogatta meg, közöttük a település legfiatalabb lakói és a kíséretük is részt vett a programon. A kicsiket ez alkalommal hivatalosan is Előszállás polgárává fogadták.

Balogh Tamás

Farkas Imre, a község polgármestere nem kívánt ünnepi beszédet mondani, helyette barátsággal fordult az egybegyűltekhez, hogy minden pá­tosz nélkül megossza velük az ehhez a naphoz kötődő emlékeit:

Szenczi János és felesége, Renáta a kicsi Jánossal az ünnepségen

– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan el tudtak és el mertek jönni ebben a covid-os időszakban is a helyi Szent István ünnepre. Hogy miért mondom így az ünnep elnevezését? Nyilván nagyon sokan tudják, hogy sok száz évvel ezelőtt ezen a napon koronázták szentté az első királyunkat. Amikor Hajdújárásban, a testvértelepülésünkön jártam, megkérdeztem az ott lakókat, hogy melyik jeles ünnepeinket tartják meg? Elmondták, hogy más jeles napok előtt az első helyen, ez a nap áll az életükben. Mi is úgy ünnepeljük. Azt hiszem, ha Szent István itt ülne közöttünk az első sorban, akkor nagyon büszke lenne az előszállásiakra. Azért is, mert megőriztük a magyarságunkat, és az ide érkezett piciket, leendő polgártársainkat látva szintén. Tavaly tizenkilenc kisgyermeket fogadtunk polgárrá, az idén viszont már huszonnyolcat. Remélem, hogy ez a létszám még kedvezőbb is lesz! – hallhattuk Farkas Imre polgármester örömteli gondolatait.

A programot egy remek színpadkép előtt előadott versekkel, valamint vetített videóműsorral tették színesebbé. Ezt követően a családok megmutatták büszkeségüket, a pici babákat, majd átvették a polgármestertől a közösség ajándékát.

Az előszállási gyermekek jókedve határtalan volt Fotók: a szerző

Egy ilyen szép és barátságos rendezvény után nem siet haza az ember, az előszállásiaknak is maradt idejük a számukra felkínált, a kenyérsütő versenyre készített finomságok megkóstolására. A Szenczi Jánossal és feleségével, Renátával beszélgettünk. Gyermekük, a kis János számára talán megterhelő volt a „fellépés” és a sok érdeklődő, ezért a számára legkellemesebb módon zárta ki a zajos világot: édes álomba szenderült a édesanyja karjában. A boldog szülőknek volt miről mesélni, természetesen róla!

– A kisfiúnk a jövő hónapban, szeptemberben lesz egy éves – kezdte a történetet Renáta. – Egy igazi jó kisfiú, aki már némi segítséggel elkezdte a járást! Az egyik fő kedvence, még ha a cukortartalma miatt „tiltott gyümölcs” is, a krémtúró.

– Mi egy született előszállási család vagyunk – büszkélkedett az édesapa. – Hegesztő vállalkozóként dolgozok, és az összes szabadidőmet a családommal töltöm el. Nagyon büszke vagyok a fiunkra. Mindketten igazi megtiszteltetésnek vettük ezt a ceremóniát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!