jó, ha tudja

2020.08.11. 10:00

Szent István-ünnepi templomi miserend

 Változik a miserend az augusztus hónapi főünnepeken a dunaújvárosi római katolikus templomokban.

duol.hu

Fotó: archív

„Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony)” főünnepi szentmise lesz augusztus 14-én, pénteken 18 órakor a Krisztus király Főtemplomban, és augusztus 15-én, szombaton 8.30-kor ugyancsak a nagytemplomban, végül szombaton 18 órakor az óvárosi Szentháromság-templomban. A főünnep miatt az augusztus 16-ra eső „évközi” általános vasárnapot csak vasárnap délelőtt 8.30-kor a nagytemplomban és 10.30-kor az Óvárosban ünnepli szentmisével a városi római katolikus közösség.

A „Szent István király, Magyarország fővédőszentje” főünnepi szentmise augusztus 20-án, csütörtökön 8.30-kor lesz a nagytemplomban.

Néhány napra megváltozik a nagytemplom alatti urnatemető látogathatósága az ünnepek miatt: augusztus 15-én, 16-án és 20-án a temetkezési hely csak hozzátartozói mágneskártyával látogatható a Szórád M. út felőli lejáraton keresztül, e napokon 10 és 20 óra között. Más napokon a hely látogathatósága változatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!