1000

2021.01.04. 19:00

Sikeres volt a Digitális Diák program

December 15-én rendezték meg a DSZC Digitális Diák online versenyét. A felhívásra 970 diák ragadott klaviatúrát, 184-en küldtek be fotókat és 87-en készítettek videós összeállítást.

duol.hu

A nagy érdeklődés egyik okát minden bizonnyal a nagyértékű nyereményekben kell keresni, hiszen hangszórók, fülhallgatók, táblagépek vártak új gazdára. December 15-én 9.00-kor nyitották meg a weboldalat és percek alatt 450-en be is regisztráltak versenybe. Ez a számadat azért volt érdekes, mert az első 450 beérkezőnek ajándékcsomagot ígértek.

Fotók: dunaujvarosiszc.hu

A meghirdetett kvízversenyen gyorsnak kellett lenni és persze a lehető legtöbb jó választ kellett produkálni. A legeredményesebb diák Papp Kitti lett, aki egy Apple iPad 8-as táblagéppel gazdagodott.

A tombolán – véletlenszerű sorsolással az összes regisztrált diák között 10 értékes nyereményt adtak át.

A fotópályázatra 184 fotó érkezett.

A feladat az volt: mutasd meg fotón keresztül a korona vírus elleni védekezésed egy vagy több pillanatát. Lehet ez egy fénykép, de készíthetsz egy fotómontázst is. Örökítsd meg a mindennapi életed azon mozzanatait, amikor felelősséget vállalsz a környezetedben élőkért, szüleidért, rokonaidért, barátaidért, ismeretlen emberekért. A kormány és városunk vezetősége által hozott szabályok betartásával segíted a vírus megfékezését és vigyázol a saját, és embertársaid egészségére is. Mikor viseled a maszkot? Hogy viselkedsz a boltokban, közösségi tereken? Hogyan találkozol idősebb rokonaiddal? Hogyan veszel részt a digitális tanórákon? Milyen egy karantén napod? Rengeteg példát fel lehet sorakoztatni, amivel megmutathatod, hogyan vagy Te a felelősségteljes diák. A témát megközelítheted komoly és humoros oldalról is, minden pályamunkát szívesen várunk, de a cél, hogy legyen minél egyedibb.

A Ki van a maszk mögött? Videópályázatra 87 videó készült

A feladat az volt: készíts egy kreatív videó anyagot, videó összeállítást a maszkviselésről. A maszk viselése az egyik legfontosabb szabálya a vírus elleni védekezésnek. Mutasd meg nekünk, hogyan csinálod Te. Készíts akár egyedi maszkot otthon vagy örökítsd meg egy kis történetben, hogy mire kell figyelni a maszk viselése során. A videó maximum 1 perces lehet! A témát a fotópályázathoz hasonlóan megközelítheted komoly és humoros oldalról is, minden pályamunkát szívesen várunk, de a cél itt is az, hogy legyen minél egyedibb. Egyéni pályamunkákat várunk!!

A videópályázat nyertese Almási Nikolett

A DSZC Digitális Diák versenyre beérkezett " target="_blank" rel="noopener noreferrer">fotók gyűjteménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!