KÉT HÓNAPJA KIÍRTÁK A PÁLYÁZATOT

2020.05.01. 12:00

Rételadások Perkátán

Nemrégiben attól volt hangos Perkáta, hogy Székely Károly, a hajdanán Perkátán lakó és ügyelő fogorvos számlái nem lettek kifizetve az önkormányzat által, s ennek hangot is adott – az ilyesfajta tartozások kiegyenlítése végett döntött úgy az önkormányzat, hogy a településen lévő, kihasználatlan réteket aukcióba bocsátja.

Korony Tamás/FMH

Fotó: perkata.hu

A koronavírus miatti veszélyhelyzet rendelkezései nem adnak lehetőséget testületi és bizottsági ülések megtartására, illetve a testületek sem hozhatnak döntést, csak a polgármester, aki tájékoztatta a testületi tagokat, s egy csatolmány is kikerült a rételadásokkal kapcsolatos hivatalos levelezés betűhű változatáról.

Ebből az is kiderül, hogy több mint két hónapja a testület egyhangú szavazással kiírta a rétek eladására vonatkozó pályázatot, többek között a közel 13 hektár laposi kaszáló vonatkozásában, melyre március 16-ig lehetett a vételi ajánlatokat benyújtani. Április 7-én a polgármester megküldte a testületi tagoknak az akkor már teljesen előkészített Szent István utcai, illetve Babits-Sport utca közötti szakaszra vonatkozó dokumentumot, s a Táncsics utca alatti rész is már csak visszajelzésre várt.

A levelezés a veszélyhelyzet miatt amolyan testületi ülés vitájaként értendő, ahol a képviselők elmondhatták a véleményüket, és amelyből kiolvashatóak a képviselői szándékok. A rétek eladásából befolyó 17,5 millió forintból előzetesen 7,5 millió forint egy földterület fejlesztés miatti visszavásárlására lenne elkülönítve, 5,3 millió forint a gépjárműadó eddig beszedett és a koronavírus-helyzet előtt helybenhagyott részének befizetésére lenne fordítva, míg a fenti összeget figyelembe véve 4,7 millió forintot a kintlevőségek csökkentésére fordítanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!