kicsit másként

2021.10.22. 14:00

Rendhagyó irodalomórát tartottak a Rudasban

Október 13-án a Rudas iskolában Tanteremszínházi programon és az ahhoz kapcsolódó rendhagyó irodalomórán vettek rész a 11. d és a 12. c osztály tanulói. Az előadás témája Ady Endre és Petőfi Sándor életműve, másképp!

duol.hu

Az előadás rendezője Scherer Péter nem akarja mindenáron megszerettetni a két világhírű költőt, nem ismeretterjesztést végez, és pláne nem „rendhagyó irodalomóra” címén száraz és oktató jellegű irodalomtörténet- és műismertetés zajlik, hanem a cél: megérteni és megértetni a két embert, az ő művészi motivációikat.

Naponta találkozhatunk a diákok körében azzal a vélekedéssel, hogy mindenki, aki a tankönyvekben szerepel, csak egy távoli, piedesztál álló hős lehetett, s el sem tudják képzelni, hogy milyen problémákkal, emberi gyarlóságokkal, hétköznapi drámákkal volt az ő életük is teli. Ezért kihagyhatatlan lehetőség beszélgetni Petőfi vágyairól vagy éppen szerelmi csalódásairól, Ady betegségeiről vagy pénz gondjairól a két zseniális színész Katona László és Kovács Krisztián előadásában, akik emberi közelségbe hozták a két költőt diákjaink számára, így talán a művekre is másképpen néznek majd a leendő érettségizők.

Katona László és Kovács Krisztián izgalmas színészi játékát követően egy kötetlen beszélgetésre került sor Bognár Péter kortárs költő moderálásában az előadásokon látottakról. A tanulókat megérintette az előadás: bátran kérdeztek, érdeklődtek a látottakról, és egy kellemes, jó hangulatú beszélgetés alakult ki.

forrás:dunaujvarosiszc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!