GYERTYÁK ÉS KÉZZEL KÉSZÍTETT ÜVEGDÍSZEK

2019.12.15. 12:00

Régi idők karácsonya – Küldjön képet retro karácsonyfájáról!

Mindannyiunk emlékében él az első alkalom, amikor a család nekiállt otthon fát díszíteni karácsony előestéjén.

duol.hu

Tobozokból készült manó csodák, háttérben a szintén toboz karácsonyfákkal

Minden gyermek számára a saját karácsonyfája a legszebb és a legegyedibb. Azonban tíz-húsz vagy akár 50 éve még nem volt ekkora kínálat a díszekből.

Nálunk is megvoltak a kötelező elemek. Az üveggömbök, amelyek olyan könnyen törtek, és amelyekre minden háztartás úgy vigyázott, akár a nagymama herendi étkészletére, az izzósorok (amelyekből egyesével kellett végigpróbálni, melyik az a fránya darab, amelyik kiégett) és a szőrös/szöszös boa, amit háromszor körbe lehetett tekerni a fán. Ugyanígy az angyalkák, a sztaniolba csomagolt szaloncukor, a csillagszórók vagy akár a gyertyák! Végül persze a csúcsdísz, amit mindig édesapánk rakott fel a fára.

Most arra kérjük olvasóinkat, küldjék el nekünk fotóikat a legszebb gyermekkori karácsonyfáikról és díszeikről! Várjuk a képeket a legszebb retro fákról, nagymama csúcsdíszeiről, és festett üveggömbjeiről a [email protected] címre! A beküldött képeket pedig karácsony előtt galériába rendezzük, így együtt nosztalgiázhatunk, leshetünk el ötleteket a közeledő ünnepre és mutathatjuk meg gyermekeinknek, hogy milyen is volt régen egy karácsonyfa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!