lehetőség

2018.11.29. 15:00

Perkátán szerződést kötöttek a fiatalokkal

Perkáta Nagyközség Önkormányzata az „Itthon vagy Perkátán!” projekt keretében rendezte meg projektnapját.

Horváth Dóra

A település honlapjának tájékoztatása szerint Magyarország Kormányának felhívása helyi önkormányzatok számára, annak érdekében, hogy a vidéki fiatalok számára reális alternatívává váljon a helyben maradás, illetve az odaköltözés, ezáltal a vidék népességmegtartó ereje és versenyképessége javuljon.

A projekt keretein belül ösztönző rendszer került kialakításra, melynek „A” típusú támogatásának szerződéskötésére került sor 2018. november 27-én, 18 órakor a Győry-kastély épületében. Az „A” típusú ösztönzőben olyan 18 és 35 év közötti perkátai fiatal részesülhetett, aki perkátai intézménynél, cégnél vagy Perkáta vonzáskörzetében lévő intézménynél, cégnél vállal munkát. A sikeres pályázók fél éven keresztül 500 000 forintos támogatásban részesülnek, s ennek az első nagyobb részlete még a héten utalásra kerül a számukra.

Fotó: Perkata.hu

A támogatási összeget lakásfelújításra, vásárlási önrészre, nagyobb értékű műszaki beszerzésre fordíthatják a nyertesek, összesen 64 fiatal jutott be ebbe a kategóriába. A szerződéskötésre egy projektnap keretein belül került sor, ahol elsőként Somogyi Balázs polgármester köszöntötte az összegyűlteket. A polgármester elmondta, hogy öröm és megtiszteltetés számukra a perkátai fiatalokat támogatni. Őt Bogó Anikó alpolgármester, a projekt szakmai vezetője követte, aki bemutatta magát a pályázatot, és az aláírásra váró szerződések tartalmát is ismertette a fiatalokkal. Az esemény során az esetlegesen felmerülő kérdésekre is választ kaptak a megjelentek, majd mindenki megkapta névre szóló mappában a saját szerződéstervezetét, melyet a helyszínen aláírtak.

Fotó: Perkata.hu

A fiatalok örömmel fogadták az önkormányzat támogatását, együttműködően vettek részt a dokumentumok elkészítésében.

A “B” típusú ösztönzők folyósításának előkészítése jelenleg folyamatban van, a következő szerződéskötéssel összekötött projektnap még december elején megrendezésre kerül, hogy a civil szervezetek ajánlása mellett támogatásra kiválasztott 100 helyi fiatal is megkaphassa az első részletet, még karácsony előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!