pálinkaverseny

2021.06.29. 19:00

Perkátai díjeső Mohácson

A Mohácsi Polgárok Olvasóköre szervezésében hazai és határon túli magánfőzők, bérfőzetők, valamint kereskedelmi főzdék részére rendezték meg a IV. Magnus Spirituum Pálinka- és Párlatversenyt. Szombaton megtörtént az eredményhirdetés, melynek perkátai vonatkozása is volt.

Vigh György

László Norbert nevezett be a versenyre és csodálatos eredményeket ért el: 12 éremmel térhetett haza. Hét arany és öt bronz termett számára. Arany: Regina cseresznye, Vadcseresznye, Vadbodza bogyó, Szilva, Irsai szőlő, Sárga Muskotály szőlő, Érdi Jubileum meggy. Bronz: Vilmoskörte, Bosckobak körte, Irsai Olivér seprő, Kékszőlő seprő, Sárga Muskotály törköly. A Regina cseresznye és az Érdi Jubileum meggy pedig kategóriagyőztes lett!

Norbi kapta a legtöbb aranyérmet! Nem volt rajta kívül olyan versenyző, aki két kategóriában is győztes tudott volna lenni! Mégis keserédesen mondta a következőket:

„Sajnos a legnagyobb elismerés, „A verseny legjobb magánfőzője” cím nem az enyém lett. Ez előtt nagyon sokan értetlenül álltunk ott a helyszínen is! Egy olyan főző nyerte el ezt a címet, akinek négy aranya lett, és csak egy kategóriában győzött! Most egy kicsit szomorú vagyok, mert nem kaptam rá megfelelő magyarázatot a versenyigazgatótól. Összességében viszont nincs okom panaszra.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!