A felnőttéválás küszöbén

2020.02.10. 09:30

Pannon Oktatási Központ diákjait ünnepelték

Pannonos ifjak értek be ismét a jövő számára, akik a megfelelő tudás birtokában a vágyott felsőoktatási intézményekben folytatják majd a további tanulmányaikat.

Török Tímea

Fotó: LI

Szalagavatón ünnepelték a több mint hetven végzős diákot az iskola tanulói, pedagógusai a vendégekkel Rácalmáson, a rendezvényközpontban február 7-én délután.

Az esemény a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium utolsó éves diákjainak bécsi keringőjével kezdődött, majd az elegáns produkciók után modern táncokból koreografált osztálytáncok következtek, a csapatok egy-egy remek történetet meséltek el tánclépésekkel. Kimunkált és összecsiszolt elemekkel szórakoztatta a meghívottakat az előadás, majd a búcsúzó tizenkettedikes osztályok nosztalgia videóját tekinthették meg a rácalmási sportcsarnok óriási kivehetőjén.

Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ezután Borgulya Zoltán, az intézmény igazgatója mondott ünnepi beszédet. Köszöntötte a gála főszereplőit, a meghívott vendégeket. Mondandójában kiemelte: az emlék, a tudás, a megszerzett tapasztalat az ember kincse, kiváltsága és megkülönböztető jegye.

A köszöntő után az osztályfőnökök, Rabi Andrea és Pomázi Petra feltűzték a diákok ruhájára a szalagokat, amelyek – a diákokhoz intézett beszédjük tanúsága szerint – az alma materben eltöltött évekre emlékeztet, és az összetartozást szimbolizálja. A gála utolsó mozzanataként a végzősök felkérték szüleiket egy táncra, amely méltó és egyben szeretetteljes zárása volt az eseménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!