jeles jubileum

2019.02.21. 13:00

Pályázatok a várossá avatás évfordulójára

A település várossá avatásának 30. évfordulója alkalmából két pályázatot is hirdetnek.

duol.hu

Fotó: Kozári Károly

A Dunaföldvári Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett két pályázat közül az egyik az irodalom kedvelőinek (és művelőinek) szól. A kiírók olyan alkotásokat várnak, amelyek bármilyen módon Dunaföldvárhoz kapcsolódnak, a településhez köthetőek.

A szervezők célja, hogy a nevezők a szépirodalom eszközeivel mutassák be Dunaföldvárt és a városhoz fűződő érzelmeket. A terjedelemnek vannak korlátai, a bemutató írás legfeljebb öt oldal lehet, a nevezés feltétele a betöltött 10. életév.

A beküldési határidő március 14.

A másik pályázat elsősorban a fotózás szerelmeseinek szól Fotózd le a múltat! címmel! Ennek célja, hogy fényképeken keresztül mutassák be, hogy változott Dunaföldvár az elmúlt években, évtizedekben.

A pályázat érdekessége, hogy bármely régi képet, amely Dunaföldvárt ábrázolja, pontosan ugyanarról a helyről, ugyanazzal a beállítással kell újra elkészíteni. A régi fotó lehet családi, internetről letöltött kép is, de a művelődési központ is rendelkezésre bocsát képeket szükség esetén. A beküldési határidő május 15.

Mindkét pályázat esetében pénzjutalomban részesül az első három helyezett.

A kiírt pályázatok részleteiről a www.dunafoldvar-muvhaz.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a Pályázatok a város születésnapjára cím alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!