Két remek kiállítással nyitotta az évet a KMI

2020.01.13. 08:00

Orosz Péter emléktárlata és Laszlo Milasovszky munkái várják az érdeklődőket a Kortársban

Pénteken este két kiállításmegnyitóval is várta közönségét a Kortárs Művészeti Intézet.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A kisteremben és a pince­galériában kapott helyet a 2015-ben elhunyt Orosz Péter, a kortárs magyar művészeti szcéna egyik legkülönlegesebb alkotójának emléket állító tárlat. A megnyitón az intézmény igazgatója, Deák Nóra elmondta, a ´90-es évek elején Orosz Péter szoros kapcsolatban volt az akkori Uitz Teremmel, kurátorként is több alkalommal dolgozott Dunaújvárosban. A Létrák és tüskék című emlékkiállítás előtt Kozák Csaba művészeti író tartalmas előadás keretében beszélt Orosz Péter munkásságáról.

 

A nagyteremben láthatók Laszlo Milasovszky magyar–német képzőművész alkotásai. Műveiben a tudomány szabályainak és törvényeinek engedelmeskedő hálózatok és rendszerek bontakoznak ki.

Organikus és geometrikus motívumokat egyaránt használ, visszatérő elemei a végtelen jele, a fekvő nyolcas és a spirál. A jelen kiállítás Milasovszky életművéből nyújt válogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!