Mozgásélmény hat remek csapattal

2018.12.03. 17:00

Önmagukat győzték le a fogyatékkal élő versenyzők

Pénteken ismét remek hangulatban zajlott a DSZC Rudas középiskola tornatermében rendezett Mozgásélmény – Speciáis olimpia, amelyen hat csapat vett részt.

Szabó Szabolcs

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint a „Mindannyian mások vagyunk” Egyesület szervezésében immáron 5. alkalommal rendezték meg a DSZC Rudas középiskolában a Mozgásélmény című regionális sportnapot.

A játékos kihívás célja ezúttal is az volt, hogy versenylehetőséget biztosítson az értelmi fogyatékossággal élő, súlyos, halmozottan sérült, mozgásukban korlátozott fiatalok, felnőttek számára a speciális olimpiamozgalom keretében.

Összesen öt pályán bizonyíthattak a résztvevők Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A péntek délelőtti ünnepélyes megnyitón, amelyen a házigazda-intézmény részéről Nagyné Fauszt Csilla nevelési igazgatóhelyettes, az önkormányzat részéről dr. Sürü Renáta jegyző, valamint dr. Molnár Attila aljegyző üdvözölte a hat csapat (Móra iskola, Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület, Solt, Kiskunfélegyháza, Dunakömlőd, Nagykőrös) versenyzőit. A helyi szervezők részéről Böröczky Ildikó lapunknak elmondta, az önkéntesek, valamint a segítő rudasos tanulók segítségével 5 pályát kellett teljesíteniük a csapatoknak. Werner Erika szakágvezető kiemelte, országos szinten közel két évtizede rendeznek hasonló Mozgásélmény-napokat, Keszthelyen például már 18 éve működik e kezdeményezés. Nagy öröm, hogy ehhez már korábban csatlakozott Dunaújváros is.

– A fő cél itt nem az eredményesség, hanem, hogy egy különleges élményt nyújtsunk a fogyatékkal élő embertársainknak, akik számára fontos ez a nap, hiszen kimozdulhatnak, kikapcsolódhatnak, önmagukat győzhetik le e kis versenyben – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!