Támogatni tudjuk a rendőrség munkáját

2019.06.18. 16:00

Önként vállalt társadalmi tevékenység, amiért nem jár díjazás, csak elismerés

Balogh Tamás

Telek Attila munkáját a Fejér megyei polgárőrnapon Szent László-emlékplakettel ismerték el.

Elsőként arról kérdezzük, mi vezette ebbe a testületbe?

– Az a segítő szándék, hogy még nagyobb biztonságban tudjuk magunkat érezni a községünkben. Hozzá akartam járulni az itt folyó bűnmegelőzési tevékenységhez.

Ez a bátor emberek sportja?

– Inkább az eszes embereké. Nem futni kell a tolvajok és a csalók után, hanem meg kell próbálni megelőzni a bajt. Békességben szeretek élni.

Milyen a szolgálat?

– A jeles napokon és a rendezvényeken is tesszük a dolgunkat, hogy az ünnep mindenkinek szép maradhasson. Segíteni tudjuk a rendőrök munkáját, akikből egy-két fő jut a körzetünkbe, amihez mi tíz–tizenöt polgárőrt is ki tudunk állítani. Törvényesen és hatékonyan tudunk velük együttműködni. Ez egy önként vállalt társadalmi tevékenység, amiért nem jár díjazás, és az elvégzése szigorú szabályozás mentén halad. Húsz éve vagyok polgárőr. Előfordult már, hogy abbahagytam volna, de sokszor történtek olyan dolgok itt a faluban, ami arra indított, hogy maradjak, mert még sok feladat vár ránk.

A szabadnap?

– Az is van, amikor a munkahelyeden, a főállásodban dolgozol. A vasműben a vasúti szállítási üzemben dolgozok harminckét éve.

A család?

– Szép és különleges családom van. A három gyermekem szintén polgárőr lett, ahogy a feleségem is. Van, aki pecázik, más sakkozik, de nekem ez a hobbim is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!