két, dunaújvárosi projektet is támogathatnak

2019.07.12. 11:00

Ön választ, a TESCO segít: a héten szavazhat

A TESCO programjával rengeteg helyi közösséget, civil kezdeményezést támogathattak már a vásárlók.

Tóth Alexandra

Fotó: © Zsedrovits Enikő

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 183 civil szervezetének összesen 42 700 000 forintot adományoz, így segítve a pályázókat a projektjük megvalósításában.

Ebben a szezonban két városi kötődésű csapat jutott be azok közé, akikre leadhatjuk a voksunkat. A Muzsikáló Fiatalok Alapítvány a Móricz Zsigmond Általános Iskola minden évben megszervezett rendezvényére, a móriczos piknikre gyűjt. Céljuk a környezettudatos közösség­ építés, sport-, szabadidős és ismeretterjesztő foglalkozásokon keresztül. A pályázatban a következőt kérik: „Szavazzon ránk, hogy a piknik keretében az iskola közössége, tanulók, pedagógusok és szülők részt vehessenek a programon és mozoghassanak. Labdajátékokat, pingpongversenyeket tartunk a tornateremben, az iskolai pályákon a családok és tanárok közös részvételével.”

A Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány olyan interaktív kiállítás megvalósítását tűzte ki célul, amely a fiatalokra szabott módon és eszközökkel közvetít értékeket a drogfogyasztás helyett, önismeretet és kapcsolódást kínál az elszigeteltség és magány helyett, segítséget nyújt az érzések és problémák kezelésében, józan szabadidős programokat biztosít, valamint mutatja a kiutat is a függőségből, a felépülés folyamatát, a segítségkérés lehetőségét.

Nemes ügyek mellé állt az áruházlánc Fotó: archív/Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A projektekre mindkét dunaújvárosi áruházban, valamint a sárbogárdi Tescóban is szavazhatnak, egészen július 14-ig. A vásárlók minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet és pályázati program mellé.

Önnek csupán pár perc, hogy szavazatot adjon le mindennapi vásárlása után, a fenti két szervezetnek viszont nagyon sokat jelentene a pályázati összeg. Válasszon és szavazzon valamelyikükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!