csaknem 50 év után

2018.12.11. 10:00

Nyugdíjba vonul Dr. Halász Judit belgyógyász főorvos

Dr. Mészáros Lajos főigazgató a december 10-i főorvosi értekezlet keretében köszönt el dr. Halász Judit belgyógyász főorvostól.

duol.hu

Az intézmény honlapjának tájékoztatása szerint az orvosigazgató járóbeteg-ellátási helyettesétől, aki szeptemberben megkezdett felmentési ideje letöltését követően év végén 48 év közalkalmazotti jogviszony után visszavonul és befejezi munkáját.

Dr. Halász Judit a Pécsi Orvostudományi Egyetem elvégzését követően 1970-ben belgyógyászati osztályunkon kezdett dolgozni. 1975-ben sikeres szakvizsgát tett belgyógyászatból. 1980-tól rövid ideig körzeti orvosként tevékenykedett, majd 1981 júniusától csoportvezető belgyógyász főorvosként folytatta munkáját a belgyógyászati szakorvosi rendelésen. 1994-ben megbízást kapott az orvosigazgatótól, hogy a járóbeteg-ellátási igazgatóhelyettesi feladatokat is ellássa orvosi tevékenysége mellett. Főorvosnő 2002-ben nyugdíjba vonult, de az egyre növekvő számú betegeket ezt követően is nagy teherbírással és kötelességtudattal látta el.

fotó: pantaleon.hu

Főorvos asszony páciensei kivizsgálását, gyógykezelését precízen, magas szakmai megalapozottsággal végezte. Felelősségteljes munkájára mindig számíthatott az intézmény vezetése és betegei. A társszakmákkal jó kollegiális kapcsolatot alakított ki, így az osztályháttér nélküli szakrendelések munkájának koordinálásával is hatékonyan segíthette a menedzsmenti tevékenységet.

fotó:pantaleon.hu

A betegek és a kórház érdekeit szem előtt tartó munkásságát a kórház vezetése 2001-ben Szent Pantaleon Emlékérem adományozásával ismerte el, a város egészségügyi ellátásában való kiemelkedő szakmai teljesítményét pedig Dunaújváros Önkormányzata 2005-ben a „Dunaújváros Egészségügyéért” Díj odaítélésével jutalmazta.

A betegek szolgálatában végzett több évtizedes magas szintű, lelkiismeretes szakmai munkája, életpályája elismeréseként a Magyar Orvosi Kamara „Prof. dr. Romhányi György” Díjban részesítette 2016-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!