Igényelniük kell a szülőknek!

2019.05.11. 09:00

Nyári szünidei étkeztetést biztosít ebben az évben is a város

duol.hu

A város önkormányzata a 2019-es évben, a nyári tanítási szünet idejére, a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő vagy a törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére a nyári tanítási szünet időtartamára eső 54 munkanapon keresztül, azaz 2019. június 17-től 2019. augusztus 31-ig. Az óvodás és bölcsődés gyermekek részére augusztus 1-től augusztus 31-ig azzal a feltétellel, ha ez idő alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.

A szünidei étkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e, illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek-e.) Ha a szülő vagy a törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a nyári szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a 328/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet 7. mellékletét kitöltve kell bevinnie a polgármesteri hivatal szociális osztályára a csatolandó dokumentumokkal együtt (Dunaújváros, Városháza tér 2. fszt. 2.) május 24-ig, annyi példányban, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!