nők történelmi szerepvállalása

2019.09.27. 14:00

Nőnek lenni jó! – a vendég Hahner Péter

Az Aranyhordó Pódiumbeszélgetések őszi évadának októberi vendége a szokásostól eltérően nem egy hölgy, hanem egy, a városunkba rendszeresen visszatérő vendégelőadó, dr. Hahner Péter történész lesz. Ezúttal a nők történelmi szerepvállalásáról mesél.

duol.hu

20190904 Dunaújváros Nőnek lenni jó Szente Tünde-Vadas Zsuzsa Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Az előadóról annyit érdemes tudni, hogy középiskolai tanulmányait a Kaffka Margit Gimnáziumban végezte. Felsőfokú tanulmányait a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán, az Eötvös Loránd Tudományegyetem folytatta. Dolgozott a Nemzetközi Előkészítő Intézetben, a Fővárosi Moziüzemi Vállalatnál, az Akadémiai Kiadónál, 1985-től a Janus Pannonius Egyetem oktatója. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Újkortörténeti Tanszékének vezetője 2001-től 2016-ig. A könyvírás mellett, rendszeresen publikál különböző folyóiratokban.

A „Történelemformáló nők” témához Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója is hozzászól. A szervezők minden érdeklődőt szívesen várnak az Aranyhordó Étterem és Pálinkaházba, október 1-jén 18 órai kezdéssel.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!