FIGYELJ! KEZDŐDIK!

2020.02.14. 09:00

Nívós versenyeken a DSZC diákjai

Elkezdődött az idei Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. A versenysorozat végén kiderül, hogy a végzős diákok közül kik is lesznek választott szakmájuk kiválóságai.

duol.hu

Budapest, 2019. prilis 15. rdekldk a krnyezetvdelmi technikus szakma standjnl az idn els alkalommal prilis 15-16-n megrendezsre kerl Agrr Szakma Sztr Fesztivlon a megnyitja napjn a Hungexpo Budapesti Vsrkzpontban 2019. prilis 15-n. A rendezvnyen a szakmai versenyek dntjvel prhuzamosan bemutatkoznak az agrrszakmk. MTI/Balogh Zoltn

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Minden esztendőben a szakmai megmérettetés az SZKTV írásbeli elődöntőjével kezdődik, majd a legjobb eredményt elérők bekerülnek a szakmák válogatóiba, amelyeket a szakképző intézmények tanműhelyeiben szerveznek meg. A végső megmérettetést, a döntőt, a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon tartják, ahol nagyközönség előtt alakul ki a végső sorrend.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiből az írásbeli elődöntőt követően a szakmai versenyek előválogatójába jutottak asztalosok, eladók, épület-és szerkezetlakatosok, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész és szakács diákok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette az (I.) Egészségügyi ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeit (OSZTV) gyakorló ápolóknak és ápolóknak. Ebben a tanévben a nappali és az esti képzésben részt vevő utolsó éves diákok nevezhettek.

Február 12-én került sor Budapesten az elődöntőre, ahol 20 intézmény diákjai között a Lorántffy iskola nagy létszámú csapattal képviseltette magát. A diákokat Oroszi Csilla és Karsainé Glavinasz Beáta készítette fel, majd kísérte el a megmérettetésre.

Forrás: dunaujvarosiszc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!