programok

2020.12.20. 08:00

Népszerű a zsákbamacska-könyvvásáruk is

A kisváros művelődési házának könyvtára a kényszerű zárva tartás ellenére a mostani advent alatt is ugyanúgy fel van díszítve, mint a korábbi években, amikor fogadhatták az intézménybe látogatókat. Schmidt-Czetli Ágnes könyvtáros azt mondja, csak az ajtókat zárják be, a szívük-lelkük nyitva áll a rác­almásiak előtt.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás

– Könyvtárunk adventi naptárában minden napra jut egy ifjúsági és egy felnőtteknek szóló könyv, amivel a télre, a karácsonyi ünnepekre hangolódhatunk. A hétfői (14. napi) például a gyerekeknek Bosnyák Viktória: Puszedli és Habcsók Télen-nyáron karácsony, a felnőtteknek pedig David Sedaris: Karácsony jéggel című kötete volt. De nem csak a napi könyvajánlatok miatt érdekes felkeresni a művelődési ház és könyvtár Facebook-oldalát.

Könyvet adni karácsonyra igazán szép ajándék. Zsákbamacska-ajándékkönyveket készítettek össze gyermekeknek és felnőtteknek, ezek szépen becsomagolva voltak megvásárolhatók.

Minden napra jut egy ifjúsági és egy felnőttkönyv Fotó: racmuvhaz

– Szinte elkapkodták valamennyit. Az összekészített könyvcsomagokat egyeztetett időpontban a könyvtár előtt tudtuk átadni, vagy igény esetén Rácalmás területén házhoz szállítottuk. Házhoz szállítás igénylésére könyvkölcsönzés esetén is van lehetőség. Szintén népszerű volt december első hetében a Honnan is idéztünk? online játékuk, a második héten pedig a karácsonyi fotókihívás is.

Ágnes arra is felhívja a figyelmet, hogy elérkezett az utolsó kölcsönzési hét az idei évben. Ezen a héten még várják e-mailben és telefonon a kölcsönzési igényeket. Az összekészített könyvcsomagokat aztán a már ismert módon, előre egyeztetett időpontban, a könyvtár bejárata előtt adják át.

– Rengeteg újdonságunk van, érdemes körbenézni a könyvajánlók albumunkban és az online katalógusban is, ezekhez szintén a Facebook-oldalunkon találnak elérhetőséget az olvasók. Még tart az idei, illetve 2021-ben is folytatjuk a könyves kihívást, új témákkal, új lehetőségekkel várunk mindenkit! A könyvtári szolgáltatások az intézmény karácsonyi zárvatartása alatt (december 19. és január 4. között) nem elérhetők – tette hozzá Schmidt-Czetli Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!