Erasmus programmal

2020.10.25. 15:00

Nemzetközi lehetőség a Dunaújvárosi Egyetemen!

A Dunaújvárosi Egyetemen van lehetőség az angol nyelvet gyakorolni, vagy egy-két félévet külföldön tölteni az Erasmus + programon keresztül.

duol.hu

Fotó: Kállai Félix / Dunaújvárosi Hírlap

A program keretein belül a hallgatók már nem csak Európán belül, de az Unió határain kívül is utazhatnak. A félév során az egyetem kinti partnerintézményénél kell tantárgyakat teljesíteniük, melynél ugyanúgy krediteket számolnak fel. Ezen kívül természetesen ösztöndíjban is részesülnek, melynek mértéke függ az adott ország megélhetési költségeitől. Ezen összeg fedezi a kinti szállás és étkezési költségeket.

A jelentkezéshez mindössze négy feltételnek kell eleget tenni:

  • aktív hallgatói jogviszony a DUE valamely alapképzésén (BA, BSc),
  • az angol nyelv (vagy a célország nyelvének) ismerete B1 szinten,
  • minimum két lezárt félév,
  • az aktuális pályázati felhívásban megjelölt dokumentumok megadott határidőre történő beadása
  • Ide kattintva megtekinthető a partnerintézmények listája!

    Ha érdekli a program és szeretne jelentkezni, akkor nincs más tennivaló, mint elküldeni egy önéletrajzot és egy motivációs levelet a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda számára a jelentkezési lap társaságában.

    A jelentkezési lap, az e-mail cím és minden egyéb fontos információ megtalálható ide kattintva.

    Talán a legjobb olyan emberektől hallani, hogy mit adhat ez a program, akik maguk is átélték ezt az élményt. Tekintse meg a linken található videót, melyben két volt egyetemi hallgató Polgár Kitti és Tóth Amadea mesélik el, mit adott nekik az Erasmus 3 program:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!