a DUE-n

2021.07.26. 18:00

Nem kell emelt szintű érettségi, ha alapképzésre jelentkezel

Az érettségi megtekintése után Te is jobban tudsz dönteni. Nem lett elég pontod? Nem sikerült az emelt szintű érettségid? Nincs nyelvvizsgád? Jobb karriert szeretnél? Vagy esetleg csak nem jelentkeztél?

duol.hu

20210529 Dunaújváros Illusztráció A Dunaújvárosi Egyetem épülete Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

2020-tól már kötelező az emelt szintű érettségi minden diplomás képzéshez. A Dunaújvárosi Egyetem kiváló választás azon személyeknek, akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel, vagy nem érik el a minimum 280 pontot, hiszen az intézmény öt területen indít felsőoktatási szakképzést (FOSZK). Ezen képzési formára nem szükséges az emelt szintű érettségi és már 240 ponttal bekerülhet a jelentkező a képzésre. Végzést követően, ha a résztvevő továbbtanul, akkor az ott tanult tantárgyakat beszámítják, többletpont is jár azonos alapképzésre való jelentkezéskor ÉS FONTOS! ezután a képzés után NEM KELL EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, ha alapképzésre jelentkezel.

Erre a képzésre is a www.felvi.hu felületen tudtok jelentkezni, de emelt szintű érettségi nem szükséges!

Felsőoktatási szakképzési szakok a Dunaújvárosi Egyetemen:

  • Gazdálkodási és menedzsment
  • Gazdaságinformatikus
  • Mérnökinformatikus
  • Televíziós műsorkészítő
  • Műszaki (gépészeti specializáció)
  • Az egyetemi szolgáltatások (ingyenes nyelvi felkészítők, emelt érettségi felkészítők, könyvtár) ugyanúgy megilletik a FOSZK-os hallgatókat, mint az alapképzésben résztvevőket.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!