A betegek gyakran túl sok gyógyszert szednek

2019.02.07. 15:00

Nem a mai modern korok huncutsága az illatterápia

Nem csodaszerekről, misztikus csodatételekről, hanem az utolérhető alternatív gyógyítás kellemes illatú és eredményes hatású készítményeiről hallgathattak egy előadást az érdeklődők a Dunaföldvári Művelődési Központ Téli esték sorozatában hétfőn este.

Balogh Tamás

Régi, bevált dologról tájékoztatták az egybegyűlteket. A mai illóolajok csodatévő ereje olyan növények különböző részeiből származik, amelyek a világ legkülönbözőbb pontjain teremnek.

Dr. Takács-Tóth Diána illóolaj-szakértő

Egészen biztos, hogy a legtöbb ember már szabadulna a hagyományos gyógyítás mindenféle gyógyszerétől, és helyette inkább valami kellemesebb megoldást választana. Erre, pontosabban azok kiegészítésére ajánlott lehetőséget dr. Takács-Tóth Diána illóolaj-szakértő, a gyógyszerkémia doktora, aromaterapeuta.

– A mai előadás témájában semmi új keletű dolog nincs, hiszen a gyógynövényekkel való orvoslásból nőtt ki a gyógyszerészet tudománya.

Dr. Koroknai András reumatológus támogatja az aromaterápiát

A hagyományos orvoslás és ennek a módszernek az alkalmazása nem két különböző dolog, hanem egy és ugyanaz! Ezek az anyagok gyógyítanak és egészségmegőrzésben kiválóak. Arra vagyok büszke, hogy az aromaterapeuták közül az egyetlen vagyok, aki ilyen kémiai háttérrel rendelkezik, mint én. Hasonlóan fontos, hogy itt, ilyen sok embernek elmondhatom: van választási lehetőségük, hogy ennek a tudásnak a birtokában ne csak a gyógyszerekre támaszkodjanak. Alapvetően a megelőzésre fordítjuk a hangsúlyt. Mi nem biztatunk senkit arra, hogy e módszert válassza.

Dr. Koroknai András reumatológus orvosként támogatja az aromaterapeuta, dr. Takács-Tóth Diána tevékenységét.

– Úgy érzem, hogy a kollégáim jó részében, persze főleg a fiatalabb generációban ez az alternatív medicina már teret nyert. A betegek gyakran túl sok gyógyszert szednek, pedig ez a régi-új módszer is a rendelkezésükre áll, ami segíthet a tüneti kezelésekben. Lassan húsz éve dolgozok a szakmában, és egyre inkább látom, hogy a betegségek háttere mennyire komplex dolog. A hagyományos gyógyszereket egyelőre nem lehet velük kiváltani, de általuk a dózisok csökkenthetőnek látszanak.

A Dunaföldvári Művelődési Központra kitehették volna a táblát: Megtelt! Sokan kíváncsiak voltak az előadásra Fotók: Balogh Tamás/Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!