a gyerekeknek szóltak

2021.10.11. 11:00

Sokan voltak kíváncsiak a könyvtári napokra

Dunaújváros „Együtt. Működik!” – volt a szlogen az országos könyvtári napok elnevezésű rendezvénysorozatnak, amely a múlt héten zajlott országszerte.

Török Tímea

Fotó: LI

Városunkban a József Attila Könyvtár is csatlakozott a közművelődési projekthez. A könyvtár munkatársai bőséges programkínálattal kényeztették el az érdeklődőket. A hétvégére tervezett záró események elsősorban a családokat és a gyerekeket szólították meg.

Október 9-én, szombaton délután 14 órától családi ökonapot tartottak az Ökologistic Alapítvánnyal. A könyvtár mögötti területen rovarhotelt építettek a gyerekek Vészity Kata szakértő segítségével. A barkácsolás során sok érdekességet hallhattak az érdeklődők, amíg a könyvtárban Mészáros Ádám rovarsimogatót rendezett be. A hidrobiológus a Vízipók Csodapók című interaktív bemutatója során a legendás mesefilm szereplőiként is ismert élő egyedeket mutatta be.

Remek hangulatot varázsolt kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Lehetett szombaton a témához kapcsolódóan bogaras vászonszatyrot festeni, és az ökojátszóház ötletes, újrahasznosított játékait is nagy örömmel próbálták ki a gyerekek.

A könyvtár épülete körül sétálva azt is felfedezhették a látogatók, hogy a város ikonikus téralkotó elemei, illetve szobrai is ide csoportosultak – mint az aratók, vagy a kohász is – a könyvtári ünnepre Páhi Péter képzőművész alkotásain keresztül.

[playlist type="video" ids="4709708"]

Vasárnap délelőtt 9 órától könyves vasárnap volt rendkívüli nyitvatartással. Az ingyenes beiratkozás mellett dél­előtt kézműves-foglalkozáson őszi motívumokat készíthettek a gyerekek. 11 órától pedig Molnárné Miklán Jolán néptánc-pedagógussal és Várai Áron zenésszel népi játékok, tánc- és hangszerbemutató vette kezdetét, amely remek hangulatot varázsolt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ezen az esős vasárnapon nagyon sokan választották ezeket a remekül megkonstruált programokat. Jó döntés volt a könyvárba menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!