FALUNAPI FORGATAG, ÓVODA- ÉS ÚTAVATÁS

2019.01.03. 19:00

Mozgalmas év van Mezőfalva és környéke mögött

A térség településeivel kapcsolatosan egy-egy múlt évi mozzanatot emeltünk ki az alábbiakban.

V. Varga József/FMH

Baracs

A falunapi forgatagban visszaidézték az év legjelentősebb vállalását, az új, száz gyermek befogadására alkalmas baracsi óvoda elkészültét.

Daruszentmiklós

A fesztivál programjában egyebek között focitorna, íjászverseny, a szépkorúak és a szentmiklósi néptáncosok fellépése is szerepelt.

Kisapostag

Szent Mihály havában szüreti felvonulást és bált tartottak a településen, a falubíró békésen átvette a közhatalmat, majd az apostagi fiatalok nyitótánccal köszöntötték a sokaságot.

Mezőfalva

Hatvanéves születésnapját gálaműsorral ünnepelte a Mezőfalvi Néptáncegyüttes. Évek jöttek és mentek, de a néptánc szeretete generációkon átívelt, bizton mondhatták mindig Arany János soraival: „Mégis azonegy zenemérték / Kormányozza mindenki léptét.”

Nagykarácsony

A Mikulás Nagykarácsonyban lakik, Mikulásfalván. A Mikulásház 1995-ben nyitotta meg kapuit, s azóta töretlen népszerűségnek örvend. Nagyvenyim Megújult a Dunaújváros–Sárbogárd közötti összekötő út Nagyvenyim és Mezőfalva közötti szakasza. A projekt átadás-átvételi ünnepségét a venyimi községházán tartották, majd a szalagátvágással az utat is felavatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!