TEKERJ VELÜNK A VÁROSÉRT!

2019.09.16. 16:00

Mozdulj! Drótszamarasok, félvároskörrel Sárbogárd és környékén

A Mozdulj a Városért Egyesület szombaton negyedik alkalommal rendezte meg a bogárdi településrészeket érintő kerékpáros napját.

V. Varga József/FEOL

Fodor Jánossal, az egyesület elnökével a startnál, a töbörzsöki általános iskolánál váltottunk szót. – Kerékpáros napunkon a bringásokkal egy derűs, sportos, túrázós, természetközeli programra szövetkezünk ezúttal is – jegyezte meg, miközben kísérőikkel együtt pogácsával, almával, ásványvízzel kínálta a népeket. – A falu asztala névvel a baráti fogadtatásra, a szíveslátásra utalunk. A mintegy 30 kilométeres félkör – a rétimajori kitérő kivételével – mindvégig Sárbogárd közigazgatási területén haladt, hiszen a város, külső településrészeivel egyetemben a Dunántúlon a legnagyobb területtel bír.

A Tekerj velünk a városért! jelmondatot viselő kerekezés Töbörzsökön vette kezdetét, majd Nagyhörcsök, Sárhatvan, Rétimajor, Őrspuszta és újfent Sárbogárd következett. A nagyhörcsöki megálló hagyományosan az ügyességi vetélkedő helyszíne; a drótszamarasok válogatott próbái a rendőrség és a polgárőrség közreműködésével zajlottak. A randevú azután Sárhatvanban folytatódott a páratlan szépségű, legendás templomnál, melyet Szávozd Emil egy olaszországi templom hű másként építtetett 1923-ban, elhunyt fia emlékére. A helyi klub tagjai ezúttal is finom falatokkal várták bogárdi barátaikat. A rétimajori – halországi – kitérőt az őrspusztai horgászcentrumnál KRESZ-teszttel spékelték meg. Végül gazdára találtak az oklevelek: a Legfiatalabb résztvevő díját a 6 éves Soós Nimród kapta, a Veterán kerékpáros cím Kimiti Józsefnéhez Marcsihoz került, a Kerékpáros család elismerés pedig a hat fővel kerekező Kelemen famíliához. A Sárbogárdi Rendőrkapitányság díjait Kelemen Reza, Soós Miklós és Soós Nimród nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!