Az energiahivatal közleménye irányadó

2021.07.24. 16:00

Mit mond az MVM a távhőszolgáltatói számlák fizetéséről?

A dunaújvárosi lakók körében nagy a bizonytalanság a távhőszolgáltatás számlázása miatt, ezért hivatalos állásfoglalást és tájékoztatást kértünk a témával kapcsolatban az MVM-től, amely a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által kijelölt új szolgáltató, az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. 100 százalékos tulajdonosa.

Molnár Emese

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A MEKH a DVCSH működési engedélyét július 1-től visszavonta, de jelen állás szerint a DVCSH biztosítja még az ellátást, és törvényszéki végzés alapján azt kéri, hogy neki fizessék ki a lakók a számlát júliustól is.

Erre kérdeztünk rá az MVM-től, amely válaszában egy korábbi közleményben foglaltakat adta meg irányadónak. Emlékeztetőül a közlemény részlete: „A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a DVCSH a június 30. utáni időszakra vonatkozóan nem jogosult távhőszolgáltatásról számlát kibocsátani. A távhő-szolgáltatási tevékenység átadása keretében a DVCSH-nak augusztus 1-jéig egy elszámoló számlát kell küldenie volt ügyfeleinek, de abban csak a június 30-ig terjedő időszakra eső hőfelhasználást számlázhatja ki. A MEKH felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy alaposan ellenőrizzék a DVCSH-tól kapott elszámoló számlákat, és csak akkor fizessék be azokat, ha az elszámolt időszak június 30-ával zárul. A június 30. utáni szolgáltatás díját a felhasználók már az új, kijelölt szolgáltatótól kapott számlára teljesíthetik.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!