A szeretet csodája

2021.05.31. 07:00

Mit érez gyermeknapon a szülő, a nagyszülő?

Körmendi Erzsébet

Nem rendelkezünk veleszületetten azzal a képességünkkel, hogy saját, illetve mások érzelmeit és gondolatait felismerjük és azonosítsuk pusztán ránézéssel. Ám, e fotó készítőjének az arca érzelemtükörré válik, amikor a gyermekeiről, az unokáiról beszél. Boldog szülő és csodálatos nagypapa, bolondul az unokáiért – most éppen kacsalábon forgó várat épít nekik a kertben, azzal várja őket haza, a nagyszülői házba. Mennyire jó dolog lehet az unokájának lenni!

Aki ismeri a szülőség, nagyszülőség csodáját, az tudja, mennyire jó lenne, ha minden gyermeknek megadathatott volna tegnap (és megadathatna minden nap) az anyai-apai ölelés, amely szeretettel becéz, babusgat, vagy vigasztal, amikor arra van szükség. Ahogyan a szakember mondja: „A baba az édesanya arcában ismer önmagára, illetve az édesanya a gyermek érzelmeinek tükre.” Legnagyobb boldogság a szülőnek, ha örömtől csillog az imádott szempár.

A pusztaszabolcsi Orsósné Horváth Boglárka a kislányával, Grétával Fotó: Horváth László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!