rendőrségi összesítő

2021.05.03. 17:00

Minden is történt térségünkben a hétvégén

A kéklámpásoknak a hétvégén sem volt nyugalmuk, erről az állampolgárok gondoskodtak.

duol.hu

„Tüzesen” indult a május

Egy, a Papírgyári úton található üzemhez riasztották a tűzoltókat május 1-jén éjjel, ahol egy száz méter hosszú gumiszalag égett. Az elsődleges tájékoztatás szerint az esethez a dunaújvárosi hivatásos és létesítményi tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották a szalag környezetét, írja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Később kiderült, hogy a helyszínre a dunaújvárosi és sárbogárdi hivatásos, valamint a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók vonultak ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral és egy vízágyúval megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Figyelmetlen autós, ittas motoros

Még mindig május első napján járunk, amikor is egy kisteherautós, az Apáczai Csere János utcában egy üzlet előtt megállt, majd figyelmetlensége miatt – a kézifék vagy fékpedál alkalmazásának hiányában – a járműve elgurult, melynek következtében egy arra haladó gyalogost és annak kiskorú gyermekét elsodorta. A nő és gyermeke – az elsődleges adatok alapján – könnyebben megsérültek.

Az eset előtt nem sokkal a Széchenyi István utcában ellenőriztek egy segédmotoros kerékpárral közlekedő 56 éves helyi lakost. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, majd a további mintavételek is megerősítették az ittas járművezetés gyanúját. A sofőr vezetői engedélyét az egyenruhások elvették, és büntető feljelentést tettek ellene.

Embert gázolt a vonat

A hétvége legtragikusabb eseménye szombaton történt, amikor is a Dunaújvárosból Budapestre tartó vonat embert gázolt Rácalmás és Dunaújváros között. Emiatt a helyszínelés végéig szünetelt a közlekedés. A gázolásban érintett, utolsó dunaújvárosi személyvonat helyett pótlóbuszt rendelt a vasúttársaság. Röviddel 5 óra előtt befejezték a helyszínelést, így ismét közlekedhetnek a vonatok Dunaújváros és Rácalmás között. Helyreállt a menetrend szerinti közlekedés.

Ezek a sofőrök...

Vasárnap sem pihentek az állampolgárok, azonban ezt két esetben sem szabályszerűen tették. A körzeti megbízottak Előszálláson, a Búzavirág utca és a Dollár utca kereszteződésében ellenőriztek 2021. május 2-án délelőtt egy személygépkocsit és annak 41 éves helyi vezetőjét. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a férfi autójára egy másik gépkocsihoz tartozó forgalmi rendszámot szereltek fel. A gépjárművezetőt az egyenruhások a rendőrkapitányságra előállították, az eset miatt egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök Dunaújvárosban, a Dózsa György úton igazoltattak egy 46 éves helyi gépkocsivezetőt 2021. május 2-án délután, aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, melyet a helyszínen vele szemben alkalmazott alkoholszonda mérési eredménye is megerősített. A sofőrt a járőrök további mintavételre előállították és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást kezdeményeztek ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!