Intenzív a szúnyogirtás

2019.07.03. 09:00

Minden eddiginél nagyobb területen védekeznek

Az elmúlt héthez hasonlóan a következő napokban is teljes intenzitással zajlik az országos szúnyog­gyérítés. A héten a Balaton és a Velencei-tó partján fekvő településeken fogják légi úton csökkenteni a szúnyogok számát.

duol.hu

A sokéves átlagot meghaladó mennyiségű eső hatására országszerte továbbra is sok a szúnyog, ezért a következő napokban megnövelt területen végeznek légi és földi gyérítést csaknem 8 ezer hektáron a katasztrófavédelem szakemberei. Idén először lesz kiterjedt kezelés Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és folytatódik az irtás Tolna, Vas megyében, a Dráva mentén, a Csepel-szigeten, Komárom, Baja és Mohács térségében.

Az országos szúnyoginvázió miatt minden eddiginél nagyobb területen, minden eddiginél több településen dolgoznak a szakemberek a helyzet javításán. A múlt héten 120 ezer hektáron gyérítettek, a következő hetekben hasonló intenzitással zajlanak a kezelések az ártalom csökkentéséig. A rovarszakértők folyamatosan mérik, hogy az ország mely területén van a legtöbb szúnyog, ez alapján dől el, hogy hol a legsürgősebb a beavatkozás. Az intenzív védekezési munkák mindaddig zajlanak, amíg sikerül elfogadható szintre csökkenteni a szúnyogártalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!