mézes-csodák tárháza

2018.12.16. 15:00

Mézeskalács-és grillázs kiállítást tartottak Perkátán

A finom fűszeres, mézes sütemények illata hatja át azt a látványos adventi kiállítást, amelyet december 9-én nyitottak meg a Győry-kastélyban. A szemet gyönyörködtető alkotások a karácsony közeledtével különleges hangulatot teremtettek.

duol.hu

A sokféle mézes-csodás forma, ajándéknak is beillő, ünnepi asztalra készített, vagy épületeket formáló, kézzel díszített édeségeket 15 alkotó keze munkáját dicséri. Köztük név szerint: Hegedűs Gabriella, Horváth Jánosné, Horváthné Molnár Krisztina, Jákli Dávid, Jákli Janka, Klics Éva, László Lilla, László Nikolett, Lászlóné Szabó Edit, Németh Júlia, Rajcsányi Lászlóné, Siba Árpádné, Somogyi Anna, Vadász Pálné, Viczkó Vilmos. Továbbá hozzájárult az adventi hangulathoz – Fülöp Irén, Kárász Ferencné, Rajcsányi Lászlóné, Siba Árpádné, Vadász Pálné és Zám Jánosné – az általuk gyűjtött karácsonyi üdvözlőlapok bemutatásával.

Hegedűs Gabriella mézeskalácsai ajándékként is népszerűek.

A Perkátai ÁMK Könyvtárának és a Nagyközség Nyugdíjas klubjának megrendezésében kiállított munkák december 18-ig tekinthetők meg. A kiállítás megnyitójával egy időben, a kastély lépcsőfordulójában lett elhelyezve a „Fenyőruha advent jegyében” kompozíció, amelyet Tamás Márta tervező és készítő ajándékozott a kastélynak. Érdemes ellátogatni a kiállításra! Csodálják meg a helyi alkotók nagyszerű munkáját!

Igazi remekművek! Legelöl Hegedűs Gabrielláét és Horváthné Molnár Krisztináét láthatják.

A kiállításon -az egyéni alkotások mellett -bemutattuk a Mézeskalácsos Műhelyben készített munkákat is. A műhelyt vezette Hegedűs Gabriella pedagógus, aki beavatott bennünket a mézeskalács készítés titkaiba. Jól bevált receptet osztott meg velünk, és gyakorlati tudnivalókkal látott el bennünket a díszítést illetően. Köszönjük! Jó volt együtt, közösségben alkotni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!