innováció menedzsment és tudástranszfer ismeretek

2020.05.28. 09:30

Megrendezték az előadássorozat első eseményét

Az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma Projekt kapcsán online előadássorozatot indítottak a Dunaújvárosi Egyetemen, melynek első alkalma kedden zajlott a Teams rendszeren keresztül.

duol.hu

Fotó: Kállai Félix / Dunaújvárosi Hírlap

A sorozat első előadását 2020. május 26-án, kedden Iparjogvédelmi ismeretek címmel Dr. Falus Orsolya főiskolai docens tartotta.

Az előadás tematikája a következő volt:

A szellemi tulajdon védelmének két nagy területe az iparjogvédelem és a szerzői jog. Az iparjogvédelem a műszaki alkotások, a formai kialakítások és az árujelzők oltalmát szolgálja, míg a szerzői jog hatálya alá elsősorban az irodalmi, tudományos és művészeti alkotások tartoznak.

A szellemi alkotások létrehozói erkölcsi és anyagi elismerésre tarthatnak számot, miközben a társadalom is profitál e tevékenységből akkor, ha az alkotás közkinccsé válik.

Az iparjogvédelmi oltalmi formákról és a szerzői jogi védelemről külön törvények rendelkeznek, amelyet a Ptk. szabályai egészítenek ki. Láthattuk, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalára milyen fontos szerep hárul a szellemi tulajdon védelme terén.

  • A szellemi tulajdon
  • Az iparjogvédelmi oltalmi formákról röviden
  • A szellemi tulajdon kategóriái
  • Egyéb szellemi alkotások
  • A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának szerepe és legfontosabb feladatai a szellemi tulajdon védelme terén
  • forrás:uniduna.hu

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!